Lewatywa Tombaka

wlewnikDo 1.5-2 litrów przegotowanej wody (ochłodzonej do temperatury ciała) wlać jedną, dwie łyżki soku z cytryny. Sok należy odcedzić przez sitko, aby nie było miąższu i pestek. Wlać to wszystko do irygatora (można kupić w aptece koszt ok 25zł).Powiesić irygator i posmarować koniec rurki i odbyt olejem roślinnym, ponieważ jest on produktem naturalnym, nie blokującym porów skóry. Wazelina, krem lub mydło się do tego nie nadają. Następnie należy przyjąć „pozycję tygrysa”, to znaczy oprzeć się na łokciach i kolanach, trochę rozstawić nogi, postarać się całkowicie rozluźnić brzuch. Koniec rurki prawą lub lewą ręką wprowadza się niegłęboko do odbytu i woda spływa . Oddychać należy głęboko przez szeroko otwarte usta. Po 1-2 minutach lub kiedy worek jest pusty, można się podnieść. (Jeżeli woda nie będzie swobodnie ściekała należy ścisnąć wężyk prawą ręką, aby odciąć dopływ wody, poczekać kilka sekund i puścić wężyk). Ale to nie koniec zabiegu. Wodę w jelicie grubym należy choć trochę wstrząsnąć. W jaki sposób? Można poskakać lub potrząsnąć dolną część brzucha rękoma – jednym słowem, postarać się, by jelito choć trochę się przepłukało. Potem połóżyć się na plecach i czekać. Od 2 do 10 minut poczujecie parcie. Wtedy należy iść do toalety. Wziąć ze sobą książkę lub gazetę i siedzieć minimum 15-20 minut dopóki nie poczuje się, że woda zeszła. Sygnałem, że woda całkowicie wyszła z jelita grubego jest oddanie moczu. Na początku dobrze jest naprawdę przyjrzeć się temu, co zmyje się z wodą. Widok jest, mówiąc wprost, nieprzyjemny. Tym niemniej właśnie ten efekt najbardziej przemawia.Zabieg przemywania jelita grubego należy wykonywać w następujący sposób: 

  • w pierwszym tygodniu – codziennie 
  • w drugim tygodniu – co drugi dzień
  • w trzeci tydzień – co dwa dni 
  • w czwartym – dwa razy w tygodniu

Hand on bellyPod koniec czwartego tygodnia po własnym wyglądzie i zapachu wydzielin łatwo się zorientujecie, że jelito jest oczyszczone. Teraz, żeby utrzymać ten stan czystości, wystarczy przepłukiwać jelito grube raz w tygodniu, ale regularnie do końca życia. Oczyszczone jelito zaczyna pobierać ze strawionego pokarmu czyste substancje do tworzenia nowych komórek. Zakończył się proces przedostawania do organizmu szkodliwych substancji, w tym rakotwórczych toksyn i innych „paskudztw”. Zaczęła oczyszczać się krew.Teraz szybko poprawia się odżywianie wszystkich organów, a czysta krew zaczyna rozmywać złogi szkodliwych substancji, odłożonych przez nią w ciele wcześniej. Stopniowo powracają na swoje miejsca przemieszczone organy, normalizuje się ich działanie. Rozciągnięty, bezwładny, atroficzny worek jelita grubego wisi. Trzeba go ponownie nauczyć pracować, przemieszczać masy pokarmowe, zmusić go do przyjęcia naturalnej formy.W tym celu w okresie robienia lewatyw (a także w ogóle) bardzo korzystnie jest jeść kaszę. Kasza powinna być z gatunku otrębowych. Gotować ją należy koniecznie w wodzie. Jednorodna masa strawionej kaszy równomiernie zajmie objętość jelita grubego, nada mu właściwy kształt. W żadnym wypadku nie gotować kaszy na mleku i nie spożywać kaszy manny.

150

Leave a Reply ✿ Dodaj komentarz

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s