Iron galore! Zastrzyk żelaza w najzdrowszej postaci.

juice

Freshly extracted apple, kale, carrot, red pepper, beetroot and lemon juice – iron galore.

This Guinness looking juice (this is due combination of carrots and beets) is very sweet; the taste is just delicious and very nutritious:)
Ingredients:
  • 1 large apple
  • 2 large kale leaves 
  • 4 carrots
  • 1 red pepper
  • 1 beetroot
  • half  lemon juice
Place half an apple in your extractor/whole fruit juicer and pack in the kale, then add the second half of apple, carrots, red pepper and top with beetroot. Pour into glass, add lemon juice. You can also pour into the glass over ice.

Nutrients:

Full of iron, calcium, potassium, phosphorus, folic acid, magnesium, chromium Vitamin B,C and E, beta-carotene

Some facts:

Apples are good anti cancer health promoters – pectin forms a gel in the intestine that eliminate toxins.
Carrots are good for eyes, skin problems and helps in cleansing the liver.
Beetroot helps with cleansing the liver too, it’s good for anemia and helps reduce blockages in the arteries.
Peppers are good for cleansing the liver and kidney intestine.
Kale is a king among vegetables, and is full of fiber and antioxidants. It’s believed by many nutrition experts to be a major player in the battle against cancer, heart disease and certain age-related chronic disease

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Sok ze świeżo wyciśniętego jabłka, jarmużu, marchewki, papryki, buraka i cytryny – zastrzyk żelaza w najzdrowszej postaci.

Soczek wygląda jak Guinness:) jest to zasługa połączenia marchewki z burakiem, smakuje wyśmienicie – jest bardzo słodki, zdrowy, pożywny i posiada wiele wartości odżywczych. 
Składniki:
  • 1 duże jabłko
  • 2 duże liście jarmużu
  • 4 marchewki
  • czerwona papryka
  • burak
  • połowa soku z cytryny
Wrzucamy pół jabłka, następnie jarmuż, druga połowa jabłka, marchewka, papryka i burak. Dodajemy sok z cytryny. Można serwować z lodem.

Wartości odżywcze:

 Żelazo, wapń,potas, fosfor, magnez, kwas foliowy, witaminy B,C i E, chrom, beta-karoten

Kilka faktów:

 Jabłka mają właściwości anty nowotworowe – pektyna tworzy żel jelitach, który eliminuje toksyny.
 Marchewki są dobre na zdrowe oczy, problemy skórne oraz oczyszczają wątrobę.
Buraki również oczyszczają wątrobę, pomagają w zwalczaniu anemii i odblokowują zapchane żyły
Papryka oczyszcza wątrobę i jelita
 Jarmuż jest królem wśród warzyw, przepełniony błonnikiem i antyoksydantami, uważany przez wielu ekspertów żywieniowych za głównego gracza w walce  z rakiem, chorobami serca i niektórymi  chorobami przewlekłymi związanymi z wiekiem.
Source:

book

Leave a Reply ✿ Dodaj komentarz

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s